Lipcse

Külföldi szakmai gyakorlat

Németország (Lipcse)

 

Iskolánk a Tempus Közalapítvány Leonardo da Vinci (LdV) mobilitási projektjének keretein belül évek óta nyer támogatást külföldi szakmai gyakorlat lebonyolítására.

2012-ben új lehetőség nyílt diákjaink előtt: Svédország és Szlovákia mellett Németországban is teljesíthetnek három hetes szakmai gyakorlatot.

A helyszín Lipcse, ahol tanulóink bankoknál, kisvállalkozásoknál adminisztrációs munkakörben dolgoznak, titkári és marketingfeladatokat látnak el 3 hétig. Szép és igényes szálláshelyükön megismerkedhetnek más országok LdV-s diákjaival is. A hétköznapok munkával telnek, de a hétvégenkénti kirándulások kikapcsolódást jelentenek Drezdában, Halléban és Berlinben.

Az élménybeszámolók és a munkáltatói visszajelzések alapján minden fiatalnak nagy hasznára válik a külföldön töltött három hét. Az élesben történő idegen nyelvi kommunikáció mellett komoly szakmai tapasztalatokat is szereznek, és fejlődik alkalmazkodóképességük.

A kiutazást megelőző szakmai és nyelvi felkészítő foglalkozásoknak köszönhetően a fiatalok bátran néznek szembe a rájuk váró feladatokkal és helytállnak minden szituációban.

Tanulóink sok információval, új ismerettel, élményekkel és emlékekkel gazdagon tértek haza a gyakorlatról.

Comments are closed.