Testnevelés és sport

Iskolánkban a testnevelés, a sport 1990-től az új épület átadásáig a Városi Sportcsarnokhoz kötődött, ez adott helyet az iskola  testnevelés óráinak, sporteseményeinek, de számos más rendezvényt is tartottunk a Sportcsarnokban, többek között rendszeresen a ballagási ünnepségeinket.

Az új iskolaépületben saját, nagyon szép, jól felszerelt tornateremmel is gazdagabbak lettünk. A testnevelés órák is megújultak, sokkal több tanuló keres lehetőséget a mozgásra, akkor is, ha nincs aznap tesi órája. A mindennapos testnevelés bevezetésével a 2012/2013. tanévtől a terem kihasználtsága egyre nő, ezért jó idő esetén a tanulók nagy örömmel használják a szabadtéri kézilabda pályát, illetve a füves területet is, kéziznek, fociznak, futnak, teniszeznek, tollaslabdáznak stb.

A tanulók nagy örömére a 2015/2016. tanévtől kezdődően a 9. évfolyamon bevezettük az úszásoktatást. Az órákat a városi uszodában Nagy-Mengyi Péter, a Fiedler Ottó Sportegyesület kiváló úszóedzője tartja (régi tanítvány!).

A diákok igényeinek figyelembevételével a hét szinte minden napján kínálunk lehetőséget a sportolásra. A 2009/2010-es tanévtől kézilabda, labdarúgás, tornász és kangoo csoportokat működtetünk. Ezek mellett lehetőséget biztosítunk a konditerem mindennapos használatára. Testnevelésből érettségiző diákjainknak a fizikai és szellemi felkészülésben kívánunk segítséget nyújtani.

Szinte minden sportágban vannak kiemelkedő városi, körzeti, megyei, országos eredményeink, amelyekre nagyon büszkék vagyunk.

 

Testnevelés tanáraink

 

IVÁDY CSABA

Kiemelkedő eredményeket ért el az iskola kézilabda csapataival.Diákolimpiai versenyeken rendszeresen a megye legjobbak között van az iskolánk kézilabda csapata,  több utánpótlás válogatott és jelenleg is első osztályú sportoló nevelkedett intézményünk padjaiban.

MURÁNYI JUDIT

 2009 szeptemberétől dolgozik a SZIKSZI-ben.Ritmikus gimnasztika sportágban szakedzői diplomával rendelkezik. 12 évig ő maga is versenyszerűen sportolt.
Csapatversenyben többszörös or-szágos bajnok, mind diákolimpiai, mind szakszövetségi versenyek tekintetében.
Iskolánkban kangoo és torna szakköröket működtet.

nmpeter

NAGY-MENGYI PÉTER

Az ózdi Fiedler Ottó Sportegyesület úszóedzője, hosszú távú triatlonista, IronMan!

ZIMMERMANN TAMÁS

 2001-től dolgozik testnevelőként, a SZIKSZI-ben 2013-tól.
Labdarúgás sportágban UEFA „B” licences edzői végzettsége van.
Az iskolában is a labdarúgás a fő profilja, a tanulók sportköri keretekben sportolhatnak.

 

A sportba fektetett energiánk mutatója, hogy rendszeresen elnyerjük
Ózd Város legsportosabb középiskolája címet.

Jene Andrásné
munkaközösség-vezető