Szakmai

 

 

me
Dr. Miklós Lászlóné

Szakmai  igazgatóhelyettes

Tel.:  48 569 371

E-mail: miklosne@szikszi.sulinet.hu

 

Dr. Miklós Lászlóné vagyok,  1989-től  az iskola szakmai igazgatóhelyettese. Alapvető feladatom az igazgató munkájának segítése, távollétében teljes jogkörrel és felelősséggel járó helyettesítése.

Két felnőtt fiam van, egyikük humán, másikuk közgazdász-diplomás. 2009-ben született kisunokám Manna. 1976-tól dolgozom  közgazdasági szakközépiskolában, így már elmondhatom, hogy alaposan ismerem a 14-20 év közötti korosztály életkori és tanulási sajátosságait, örömét, bánatát, gondját, baját.

Közgazdászként, amellett hogy szakmai tantárgyakat tanítok /statisztika, marketing elméleti és gyakorlati ismeretek/, munkám igen szerteágazó.

Az iskolavezetés tagjaként részt veszek az iskolakoncepció kialakításában, a tervek előkészítésében, a kitűzött célok megvalósításában, a végrehajtás ellenőrzésében. A szakképzési program kidolgozása és a közgazdasági szakmacsoport munkájának irányítása  munkaközösség vezetőként is feladatom.

Figyelemmel kísérem a nevelők munkáját, segítem a kezdő kollégák beilleszkedését. Gondoskodom a hiányzó kollégák helyettesítésének megszervezéséről. Összehangolom a dolgozók munka melletti továbbtanulásával, továbbképzésével kapcsolatos feladatokat, a munkaközösségi munkatervek teljesítését.

Foglalkozom az iskolánkba érkező vendégek fogadásával, kidolgozom és szervezem a külső kapcsolattartási formákat.  Versenynaptár alapján szervezem a szakmai és más tanulmányi versenyekre való felkészítést és a részvételt.

Kapcsolatot tartok az iskolaorvossal, védőnővel, figyelemmel kísérem a testnevelő kollégák fizikai állapotot mérő vizsgálatait

Elkészítem és elemzem az és eleji és az év végi iskolai statisztikákat

Részt veszek az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezésében, a tantárgyfelosztás összeállításában, az órarendkészítés szempontjainak megállapításában, az ügyeleti beosztás kialakításában.

Felelős vagyok a tantermek rendjéért, ezért ellenőriznem kell azt. Különösen érdekel a termek dekorációja, hiszen iskolánk esztétikai nevelését is a szívemen viselem.

Szaktanárként próbálom megszerettetni tantárgyaimon keresztül a szakmát, kedvet csinálni ahhoz, hogy még többen közgazdasági szakirányban okosodjanak tovább, és próbálom bebizonyítani, hogy nem is olyan száraz tudomány ez. A sok visszatérő régi tanítvány beszámolója szerint nem hiábavaló ez a törekvésem.