Egyházi élet iskolánkban

“A hit tehát hallásból fakad,
a hallás pedig Krisztus tanításából.”
(Róm. 10,17)

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 2013. szeptember 1-jétől került a Katolikus Egyház fenntartásába, az Egri Főegyházmegye irányításával.

Célunk a keresztény értékrend, a keresztény világlátás kialakítása és gyakorlása. Ennek megvalósítása fokozatosan, lépésről lépésre történik. Tanulóink heti 2 órában sajátíthatják el a hit ismereteit.
A tanév során 4 alkalommal veszünk szervezetten részt szentmisén. Az első alkalommal a tanévnyitó Veni Sanctén, majd az adventi időszakban, aztán nagyböjtben, s legvégül a tanévzáró hálaadó szentmisén, a Te Deumon. Ezek mellett szorgalmazzuk és elvárjuk tanulóinktól a vasárnapi, illetve az egyéb alkalmakkor tartott szentmisék látogatását.
Pedagógusaink az egri Bazilikában töltődnek fel az új tanév kezdetén szervezett Veni Sanctén, illetve a tanévzáró hálaadó szentmisén már tanulókkal együtt töltjük meg a templomot. Ezen alkalmakkor dr. Ternyák Csaba érsek úrtól kitüntetést vehetnek át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok, közösségek.
Iskolánk kitüntetettjei:

díjátadó Szaka 3

2013/2014. tanév

Rási Viktória Eszter

2014/2015. tanév

Szaka Bence

díjátadó alex 3

2015/2016. tanév

Buth Fanni

2016/2017. tanév

Titi Alex

 

A legfontosabb egyházi ünnepekről, aktuális kérdésekről a diákok a Katolikus faliújságról értesülhetnek. Jelesebb ünnepek alkalmával pedig az iskolarádión keresztül nyerhetnek betekintést egy-egy Szentünk életébe.

Iskolánk hitéletének elsődleges formálói:

Szoke_Gabor Tóth Judit Antalné Bea
Szőke Gábor atya
iskolalelkész
Tóth Judit
hittantanár
Antal Józsefné
hittantanár