ERASMUS+ külföldi szakmai gyakorlat 2017/2018. tanév

 

Iskolánk sikeres pályázat eredményeként ebben a tanévben is két tanulói csoportunk vehetett részt külföldi szakmai gyakorlaton Írországban Dublinban és Szlovákiában Losoncon.

Mindannyian előkészítő foglalkozások keretében ismerkedtünk a ránk váró irodai adminisztrációs feladatokkal, komplex feladatok keretében gyakoroltuk idegen (angol) nyelvű iratok, dokumentumok kitöltését, készültünk skype interjúra, készítettük önéletrajzunkat természetesen angol nyelven.
Ezt követően korábbi gyakorlatok tanulóinak és kísérő tanárainak tapasztalatait, a fogadóink ajánlatát figyelembe véve készítettük el az országokat bemutató PPT-inket, és a szabadidős programterveket. Mivel a családunktól három hét távollét várt ránk, tanáraink odafigyeltek arra is, hogy felkészítsenek bennünket az együttélés, az idegen családokba történő beilleszkedés nehézségeire is.

Ilyen felkészítő foglalkozások után indultunk útnak. Többen voltunk akik még soha nem ültünk repülőn,  esetleg az osztálykirándulásokon kívül még nem voltunk családunktól távol, ezért nagy izgalommal tekintett mindkét csoport az utazás elé. A sikeres megérkezések után igyekeztünk belakni szálláshelyeinket. Nekünk az volt nehéz, hogy más családok életébe illeszkedjünk be, másoknak az volt nehéz, hogy három hétig egymással kellett együtt élniük, közösen kellett reggelit készíteni, mosogatni, rendet tartani a szobába.
Mindenki nagyon jó munkahelyre került, érdekes volt a munkánk, jól esett, hogy megbíztak bennünk, komoly feladatokat is bíztak ránk. Munkaidő után délután és kora este, valamint hétvégéken mindig közös programjaink voltak, sokat kirándultunk, ismerkedtünk a fogadó városainkkal és környékükkel.
Sok új ismeretet szereztünk, de legnagyobb élményt mégis saját magunk új oldalról való megismerése, a megfelelés, a feladat maximális teljesítése jelentette számunkra.

Mindannyian úgy gondoljuk, életünk meghatározó élménye marad a gyakorlaton eltöltött három hét!!! Köszönet érte mindenkinek!

a1 a2

Comments are closed.