2013/14 Göteborg, Lipcse, Losonc

 

Külföldi szakmai gyakorlat

2013-2014. tanév

Lipcse – Göteborg – Losonc

 

Sok jelentkező közül 24-en abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy részt vehettünk három hetes külföldi szakmai gyakorlaton. Az eredmény kihirdetése után érdekes, kreatív és hasznos felkészítő foglalkozásokon vettünk részt. Erősítettük nyelvtudásunkat, készítettünk szakmai mini-szótárt, gyakoroltuk az irodai adminisztrációs feladatokat, ismerkedtünk az iskolában lévő irodai gépekkel, betekintést nyertünk a célországokkal és városokkal, érdekes – játékos csapatépítő tréningeink voltak, megtanultuk a konfliktushelyzetek kezelési módszereit.

A felkészítések után izgatottan készültünk az utazásra, mindenki szerencsésen megérkezett a gyakorlat városába. Elfoglaltuk szálláshelyeinket, és vártuk a gyakorlat kezdetét. Bankoknál, pénzintézeteknél, vállalkozásoknál, intézményeknél kerültünk elhelyezésre. Mindenütt nagyon kedvesek voltak velünk a munkatársak, könnyű volt a beilleszkedés. A ránk bízott feladatokat gyorsan, pontosan végeztük, mindenkivel elégedettek voltak, jó értékeléseket kaptunk.

Munkaidő után kisebb, hétvégeken nagyobb kirándulásokat tettünk, sok szépséget láttunk. Lipcsében és Göteborgban a szálláshelyünkön más LdV-s csoportok is voltak, Losoncon pedig a testvériskola tanulóival találkoztunk. Így lehetőségünk volt a nemzetközi ismerkedésre is. A három hét nagyon sokat jelentett számunkra, jó kis csapattá váltunk, sok közös élményt éltünk át együtt, sok újat tanultunk, sokkal jobban beszélünk angolul-németül, emberileg is fejlődtünk, életünk egyik legnagyobb élménye volt ez a három hét.

 

Kívánjuk, hogy az utánunk következőknek is legyen lehetősége a gyakorlaton részt venni.

„A Huszonnégyek”

5

6 DIGITAL CAMERA321

Comments are closed.