Ír zenei nap

Angoltanárként mindig is fontosnak tartottam az angol-szász népek kultúrájának közvetítését, különösen Írország kultúrája és zenéje állt érdeklődésem középpontjában. Ezért nagy örömmel láttam neki egy kis iskolai ír zenekar megalapításának. Szerencsére találtam is zenélni tudó és akaró diákokat, így 2013 év elején megalapítottuk Emerald Hill nevű zenekarunkat. Az idei tanévben új tagokkal bővült a zenekar. A jelenlegi felállás:

Rási Viktória (9.E) – ének, fuvola

Cziránku Patrik (11.E) – bodhrán (ír dob)

Beri Ádám (9. Ny) – gitár, hegedű

Lázár Lilla (9. Ny) – gitár

Bán Szabina (9.Ny) – furulya

Puchreiner Gábor – gitár, ének

A zenélést csupán kedvtelésből kezdtük, de már kezdetben is terveink közt szerepelt, hogy amennyiben lesz rá érdeklődés nagyobb közönség előtt is megmutatjuk tudásunkat. Másik tervem pedig az volt, hogy az írek nemzeti ünnepét, a St. Patrick’s Day-t minden évben iskolai keretek között is megünnepeljük március 17-én. Tavaly kis ír reggelivel és teával vártuk az iskolába érkezőket, és mini koncerteket adtunk a szünetekben. Idén szintén megemlékeztünk erről a napról, zenével, ír jelképek fotózásával. Másnap (18-án) pedig zenekarunk részt vett a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban megrendezett St. Patrick napi zenei versenyen, ahol Rási Viktória népdal kategóriában második helyezést ért el.

2014. április 14-ére meghívást kaptunk a bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola lelki napjára, ahol kis koncertet adtunk. Januárban pedig a Vasvár Úti Általános Iskola nyelvi hetének keretében léptünk fel. Ezek a szereplések diákjainknak és jómagamnak is nagyszerű élmények és emlékek maradnak. Terveink szerint töretlen lendülettel folytatjuk a zenélést, és várjuk zenélni vágyó diákok csatlakozását a jövőben is  .

Puchreiner Gábor

Comments are closed.