Szlovákiai diákok látogatása

Idén is meglátogattak bennünket szlovák testvériskolánk diákjai és tanárai, miközben három
hetes külföldi szakmai gyakorlaton vettek részt városunkban.
Szabadidejükben közös programokat is szerveztünk.
P1120007

P1110912

Lipcse

Külföldi szakmai gyakorlat

Németország (Lipcse)

 

Iskolánk a Tempus Közalapítvány Leonardo da Vinci (LdV) mobilitási projektjének keretein belül évek óta nyer támogatást külföldi szakmai gyakorlat lebonyolítására.

2012-ben új lehetőség nyílt diákjaink előtt: Svédország és Szlovákia mellett Németországban is teljesíthetnek három hetes szakmai gyakorlatot.

A helyszín Lipcse, ahol tanulóink bankoknál, kisvállalkozásoknál adminisztrációs munkakörben dolgoznak, titkári és marketingfeladatokat látnak el 3 hétig. Szép és igényes szálláshelyükön megismerkedhetnek más országok LdV-s diákjaival is. A hétköznapok munkával telnek, de a hétvégenkénti kirándulások kikapcsolódást jelentenek Drezdában, Halléban és Berlinben.

Az élménybeszámolók és a munkáltatói visszajelzések alapján minden fiatalnak nagy hasznára válik a külföldön töltött három hét. Az élesben történő idegen nyelvi kommunikáció mellett komoly szakmai tapasztalatokat is szereznek, és fejlődik alkalmazkodóképességük.

A kiutazást megelőző szakmai és nyelvi felkészítő foglalkozásoknak köszönhetően a fiatalok bátran néznek szembe a rájuk váró feladatokkal és helytállnak minden szituációban.

Tanulóink sok információval, új ismerettel, élményekkel és emlékekkel gazdagon tértek haza a gyakorlatról.